еТвининг проект – „BrainTrain “ 2023/2024 год.

 

Учениците од петто одделение од ПООУ „Ристо Крле“ , Мралино , заедно со нивната наставничка Лидија Ѓаковска учесвуваа во еТвининг проект – „BrainTrain “ . Во овој проект учествуваа ученици и наставници од повеќе училишта : Малта, Турција ,Италија и Шпанија. Целта на овој проект е учениците да научат како да се грижат за сопственото ментално здравје , стекнување вештини за користење дигитални апликации, како и користење на апликации со вештачка интелегенција.

https://read.bookcreator.com/kBo12MSGbxdBtiU2IwuddjLPWw12/_Xo-m1m9RuKOrQ-n4IJBVg