Денес во Спортската сала Гоце Делчев во Илинден во организација на Сојуз на училишен спорт ИЛИНДЕН по повод СВЕТСКИТЕ ДЕНОВИ НА СПОРТОТ И ЗДРАВЈЕТО се одиграа општински натпревари во РАКОМЕТ за ученици од 6 и 7 одд.
1. место ООУ РИСТО КРЛЕ.
2. место ООУ БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ
3. место ООУ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ