“Фудбал во училишта”

Учениците од 2 и 3, и 4 и 5 одделение од ООУ”Ристо Крле” – Кадино, Илинден. Одговорен наставник Нена Ѓоргиева.

Scratch – визуелен виши програмски јазик

Scratch е визуелен виши програмски јазик со кој се креираат интересни приказни, анимации, игри. Овој софтвер е креиран и прилагоден на забавен начин да ги доближи децата до светот на програмирањето. Правејќи игри, анимации и интерактивни сценарија, кои што се прикажани во 3D, овозможуваат развивање на висок степен на креативност, а со ова истовремено се […]

Општински натпревари во РАКОМЕТ

Денес во Спортската сала Гоце Делчев во Илинден во организација на Сојуз на училишен спорт ИЛИНДЕН по повод СВЕТСКИТЕ ДЕНОВИ НА СПОРТОТ И ЗДРАВЈЕТО се одиграа општински натпревари во РАКОМЕТ за ученици од 6 и 7 одд. 1. место ООУ РИСТО КРЛЕ. 2. место ООУ БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ 3. место ООУ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ  

Регионален натпревар по Хемија

Честитки за нашите ученици Ирина Јанеска и Мартин Трпески за постигнатите резултати на регионалниот натпревар по Хемија, а на ученикот Мартин Трпески кој се пласира на државниот натпревар му посакуваме многу успех. Ментор: Снежана Петковска

Нашата мисија

Градење на млади личности способни да одговараат на предизвиците на брзиот развој на науката …