еТвининг проект – „BrainTrain “ 2023/2024 год.

еТвининг проект – „BrainTrain “ 2023/2024 год.   Учениците од петто одделение од ПООУ „Ристо Крле“ , Мралино , заедно со нивната наставничка Лидија Ѓаковска учесвуваа во еТвининг проект – „BrainTrain “ . Во овој проект учествуваа ученици и наставници од повеќе училишта : Малта, Турција ,Италија и Шпанија. Целта на овој проект е учениците […]

еТвининг проект – „HANDICRAFT “ 2023/2024 год.

Во текот на учебната 2023-2024 година се реализираше еТвининг проектот „HANDICRAFT “ , во кој учествуваа училишта од пет држави: Турција, Република Северна Македонија, Шпанија,Грузија и Полска. Во овој проект учествуваа и учениците од V одделение од ПООУ„Ристо Крле“ Мралино. Целта на овој проект е учениците да стекнат вештини за создавање на  различни рачни изработки […]